NIEUWS UIT VLAANDEREN

van Jean Bos

EEN BOEK AANSCHAFFEN EN TOCH TWEE EXEMPLAREN HEBBEN
"Tijd en daarbuiten": dit is de titel van de eerste dichtbundel van Jean Bos in druk en op Daisy.
Deze bundel bevat 41 gedichten, geschreven tussen 1975 en 2008; hij werd uitgegeven bij Kirjaboek in Hoogwoud, Nederland. Het boek bevat naast de zwartdrukeditie; ook een cd met daarop de Daisy-versie. Deze werd gerealiseerd door de Luisterpunt Bibliotheek te Laken. Zo kunnen mensen met en zonder leesbeperking het boek probleemloos lezen.

De bundel is opgevat in diverse afdelingen. Hij begint met een gevarieerd gedeelte, waarin enkele gedichten specifiek betrekking hebben op de visuele handicap. Het volgende deel behandelt het thema "tijd"; daarin het titelgedicht "Tijd en daarbuiten". Dan komen drie sonnetten die evenzoveel stadsfiguren uitbeelden: een clochard, een nachtwacht en een belleman.
Daarna vind je een tiental gedichten over verlangen. Het geheel wordt afgesloten met vier religieuze gedichten. De meeste gedichten werden eerder ook in "Pointe" gepubliceerd.

Voor Belgische belangstellenden is het boek bij de auteur zelf verkrijgbaar en kost 12 euro, exclusief kosten voor verzending. Deze bedragen 2 euro. Wie 14 euro overmaakt op rekening 235-0305853-24, krijgt het boek per post toegestuurd. Vergeet daarbij niet duidelijk uw naam en adres te vermelden.
Wie in Nederland woont, doet er allicht beter aan het boek online te bestellen; het webadres is: www.kirjaboek.nl. Je kunt ook mailen naar:
info@kirjaboek.nl, of: jean.bos@scarlet.be.

***
terug naar de inhoudsopgave
terug naar de eerste pagina van de website