Literaire wetenswaardighedenOnkyo schrijfwedstrijd 2020: wat betekent braille voor u?


Op de website van Oogvereniging Nederland hebben we eerder dit jaar (2020) een bericht over de Onkyo-schrijfwedstrijd gelezen. De inzenddatum is inmiddels voorbij. De Nederlandse inzendingen worden door een Nederlandse jury beoordeeld. Daarin zitten de volgende drie personen:
Charlotte Glorie, Geert de Breucker en Elian Deenik.

Het bericht luidde als volgt:

Hebt u schrijftalent en gaat braille u na aan het hart? Doe dan mee aan de Onkyo schrijfwedstrijd!

Wat is de Onkyo schrijfwedstrijd?

De internationale Onkyo schrijfwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd en gesponsord door de Onkyo Corporation en de Braille Mainichi, een Engelstalige Japanse krant die een weekeditie in Braille publiceert. De Oogvereniging organiseert de wedstrijd in Nederland in samenwerking met Vereniging Onbeperkt Lezen.

Hoe kan ik meedoen?

Schrijf een verhaal, een brief aan een (fictieve) lezer, een beschouwing of een gedicht waarin braille de hoofdrol speelt. Of u nu braillelezer bent of om welke reden dan ook belangstelling hebt voor braille, u bent welkom om deel te nemen. Wees creatief en kies de vorm die bij u past.

Spelregels

Uw Inzending telt maximaal 1.000 woorden.
Stuur uw bijdrage vóór 31 juli 2020 naar  info@oogvereniging.nl . Vermeld bij inzending:
Uw naam
Uw adresgegevens
Uw geboortedatum.

Wat gebeurt er met mijn bijdrage?

De Nederlandse inzendingen worden geanonimiseerd en door een Nederlandse jury beoordeeld. De beste inzending laten we in het Engels vertalen. Vervolgens beoordeelt de internationale jury alle inzendingen en worden de winnaars in september 2020 bekend gemaakt.
(De maand van bekendmaking is misschien verschoven, omdat de oorspronkelijke einddatum voor inzending is gewijzigd van 18 mei in 31 juli 2020.)

Prijzen

De hoofdprijs van de Onkyo schrijfwedstrijd bedraagt US Dollar 2.000. Verder zijn er twee prijzen van US Dollar 1.000, één voor de juniorencategorie en één voor de categorie senioren. Ten slotte zijn er voor beide categorieën twee prijzen van US dollar 500 beschikbaar.naar Pointe
terug naar de beginpagina van de website